In a Room With Radiohead

Discussion in 'Article Discussion' started by Melody Bot, May 19, 2016.

  1. Melody Bot

    Your friendly little forum bot. Staff Member

    This article has been imported from chorus.fm for discussion. All of the forum rules still apply.

    Adam Thorpe, writing for Times Literary Supplement, after visiting Radiohead while they recorded their recent album:


    This is all layers as well, a millefeuille of epochs and moments, and seems perfectly attuned to Radiohead’s methods. We wander out into the grounds: tree-surrounded lawns, large swimming pool, further courtyards and barns, decayed cottages and a softly roaring mill-race. In one of the larger granges, numerous canvases display abstract explosions of colour. The barn’s speakers are wired up to the recording studios: the band’s resident artist Stanley Donwood reacts in acrylic to what he hears, the results to be modified and manipulated on computer for the LP’s cover.